Neochrom Ltd

Η εταιρεία NEOCHROM LTD μετά από 46 χρόνια πείρα στα δομικά υλικά και διακοσμητικά επιχρίσματα, σας παρέχει  περισσότερα από 100 διαφορετικά εξειδικευμένα προϊόντα. Αναπτύξαμε και αυξήσαμε την γκάμα των προϊόντων μας όπως οφείλoμε, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών μας. Τα προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα με ISO 9001 TUV NORD και είναι εναρμονισμένα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα (CE).
 
Το εργοστάσιο βρίσκεται στην Λεμεσό, στην περιοχή Αγίας Ειρήνης, σε ιδιόκτητο χώρο 15000τ.μ και καλυμμένους χώρους πέραν των 5000τ.μ. Τα κεντρικά γραφεία βρίσκονται στο εργοστάσιο και το showrooms στη Νίκου Παττίχη 41, Λεμεσός. 
Η γκάμα των προϊόντων καλύπτει όλο το φάσμα των οικοδομικών προϊόντων σε ποικιλία και ποιότητα. Η NEOCHROM δίνει μεγάλο βάρος στην έρευνα και παραγωγή νέων προϊόντων αλλά και στην ανάπτυξη και βελτίωση των υφιστάμενων πρωτοπορώντας δημιουργώντας υβριδικά πολυουρεθανικά εποξικά και διαπνέον υλικά. 

Η εταιρεία έχει προχωρήσει σε εκσυγχρονισμό σε όλους τους τομείς όλου του τεχνολογικού εξοπλισμού με συστήματα που υπερκαλύπτουν τις σύγχρονες απαιτήσεις ποιότητας,  ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος (ΙSO 9001,ISO 14001,CE).

Προϊοντικoς Καταλογος
About Us
Χρονια Εμπειριας
46
Χρονια Εμπειριας
Εξιδικευμενα Προιοντα
100
Εξιδικευμενα Προιοντα
τ.μ χωροι
15000
τ.μ χωροι

Ιστορία

Το ξεκίνημα της εταιρείας έγινε το 1972 με την επωνυμία Α&Κ Διακοσμητικά Επιχρίσματα. Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση που δημιουργήθηκε για βιοποριστικούς λόγους, ασχολήθηκε με τη δημιουργία και τοποθέτηση διακοσμητικών επιχρισμάτων.

 
Κομβικό σημείο στην πορεία της, τα γεγονότα του 1974 και ο οικοδομικός αναβρασμός που επέφερε στην πόλη της Λεμεσού. Η εταιρεία προσπαθώντας να καλύψει την τεράστια ανάγκη που παρουσιάστηκε, δημιούργησε τους πρώτους μικρούς αναμεικτήρες αντικαθιστώντας το ζύμωμα στο χέρι, προσέλαβε προσωπικό και βελτίωσε την ποιότητά της, με αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της παραγωγής της.
 
Στη δεκαετία του 80’ καινοτομεί, εισάγοντας πρώτη στην κυπριακή αγορά το νεογραφιάτο, μαζί με τη χοντρή σπάτουλα και το τσιμεντογραφιάτο. Ο κύκλος εργασιών της διευρύνεται και αναλαμβάνει την αποκλειστική τροφοδότηση όλων των καταστημάτων ειδών υγιεινής στην Λεμεσό, αρκετών σε όλη την Κύπρο και των πλείστων εργοληπτικών εταιρειών ανά το παγκύπριο.
 
Η εταιρεία απέκτησε ηγετικό προβάδισμα λόγω του ότι η πρώτη της ύλη, το ανθρακικό ασβέστιο, αγοραζόταν από λατομεία της Κύπρου και αλεθόταν σε ιδιόκτητους μύλους. Αυτό την καθιστούσε ανταγωνιστική, μιας και οι υπόλοιπες εταιρείες του κλάδου αγόραζαν την πρώτη τους ύλη από την Neochrom.
 
Το 2004, με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η εταιρεία αυτοματοποιήθηκε πλήρως, διεύρυνε την γκάμα των προϊόντων της, πιστοποιήθηκε με όλα τα απαραίτητα πρότυπα, συνέστησε όμιλο εταιρειών και ανέπτυξε εξαγωγική δραστηριότητα.
 
Η μεγάλη επιτυχία του πρωτοπόρου αυτού ομίλου έγκειται στο ότι ο ιδρυτής του, κ. Αλέκος Κωνσταντίνου, βρισκόταν πάντα μαζί με τα συνεργεία του μέσα στην οικοδομή, βλέποντας τις ανάγκες της στην πράξη και αναπτύσσοντας τα δικά του υλικά με ποιοτικά γνωρίσματα που προέκυπταν από αυτές ακριβώς τις ανάγκες. Κάποια μάλιστα αποτελούν αποκλειστικές ευρεσιτεχνίες της εταιρείας και δεν μπορούν να αναζητηθούν από πουθενά αλλού. Επιπλέον, η Neochrom είναι η μόνη εταιρεία του τομέα που κατασκευάζει και τοποθετεί, διατηρώντας πολυάριθμα συνεργεία με άριστα καταρτισμένους τεχνίτες, έτοιμους να ανταποκριθούν ακόμα και στις πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Εγκαταστάσεις

Οι εγκαταστάσεις της Neochrom βρίσκονται στην Λεμεσό και περιλαμβάνουν στο σύνολό τους ένα εργοστάσιο στον δρόμο Λεμεσού-Πλατρών και  εκθεσιακό χώρο στο κέντρο της πόλης. Το υπερσύγχρονο εργοστάσιο μας καταλαμβάνει μια έκταση 14.000m2, εκ των οποίων οι 6.000m2 είναι στεγασμένες.

 

Είναι εξοπλισμένο σύμφωνα με τις ανάγκες της κυπριακής αγοράς, διαθέτοντας ένα μεγάλο αριθμό εξειδικευμένων μηχανημάτων, και είναι πλήρως αυτοματοποιημένο με σύγχρονο εξοπλισμό που αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής.
 
 
Στεγάζει το τμήμα παραγωγής, έρευνας και το χημείο, τα τμήματα marketing και πωλήσεων, το λογιστήριο και το μηχανουργείο στο οποίο κατασκευάζονται και συντηρούνται τα μηχανήματα.
 
 
Οι εκθεσιακοί χώροι της Neochrom είναι σχεδιασμένοι για να εξυπηρετούν το ευρύτερο κοινό, προωθώντας τη μεγάλη γκάμα προϊόντων και συστημάτων της εταιρείας και παρέχοντας συμβουλευτική αγωγή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη.

Πιστοποιησεις

Η εταιρεία μας, δραστηριοποιείται στον χώρο της οικοδομικής βιομηχανίας εδώ και 46 χρόνια όπου σας προσφέρει άριστης ποιότητας διακοσμητικά επιχρίσματα, μονωτικά και άλλα υλικά ικανά να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή οποιασδήποτε οικοδομικής εργασίας.
Όλα τα πιο πάνω διασφαλίζονται από τις πιστοποιήσεις ISO 9001 TUV NORD και από την εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό πρότυπο (CE).
 
Η βαρύτητα που δίνεται στην ποιότητα είναι καίρια για τη Neochrom. Γι’ αυτό και οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιεί είναι ανωτάτου επιπέδου, τα προϊόντα της προκύπτουν από τεχνολογικά προηγμένες παραγωγικές διαδικασίες και υπόκεινται σε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους. 
 
Η Neochrom έχει διαπιστευτεί με το σύστημα διαχείρισης ποιότητας ISO 9001:2008 για τις αποτελεσματικές διαδικασίες παραγωγής της, με CE CYS EN:998-1 για την ποιότητα των διακοσμητικών επιχρισμάτων της, με CE CYS EN:998-2 για την ποιότητα των επισκευαστικών υλικών της και με CE CYS EN:1204 για την ποιότητα των συγκολλητικών υλών της

Έρευνα και Ανάπτυξη

Το Τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης παρακολουθεί στενά την αγορά και καταγράφει τις ανάγκες που προκύπτουν στον χώρο της οικοδομικής δραστηριότητας, τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις του κλάδου όσο αφορά την τεχνολογία, τις τεχνικές και την τεχνοτροπία, καθώς και νέα, οικολογικά υλικά με βελτιωμένες ιδιότητες.

Υπό αυτό το πρίσμα εξάγονται τα καινούρια προϊόντα, πάντοτε προσαρμοσμένα στις ανάγκες της κυπριακής αγοράς. Κατασκευάζονται τα καινούρια υλικά, περνούν μέσα από ενδελεχείς διαδικασίες ποιοτικού ελέγχου και δημιουργούνται τα δείγματα, τα οποία προωθούνται στις οικοδομές μέσω των συνεργείων της Neochrom.
 
Στη συνέχεια, διοργανώνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για ενημέρωση του προσωπικού σε θεωρητικό αλλά και σε πρακτικό επίπεδο σχετικά με τα καινούρια υλικά, τις ιδιότητες και τους τρόπους εφαρμογής τους. Σεμινάρια διοργανώνονται και για παρουσίαση των τελευταίων αναπτυγμάτων σε επαγγελματίες του χώρου, καθώς και σε συνεργάτες της εταιρείας.

Περιβαλλοντική Ευθύνη

Η εταιρεία έχει πιστοποιηθεί με ISO:14001 που αναφέρεται στην προστασία του περιβάλλοντος και συνεργάζεται στενά με την Green Dot Κύπρου.