Τοποθέτηση Ελαφρομπετόν Πολυστερινομπετόν

Παραγωγή και τoποθέτηση Ελαφρομπετόν – Πολυστερινομπετον

ΕΛΑΦΡΟΜΠΕΤΟΝ

Είναι ένα κυψελωτό τσιμεντοκονίαμα που οι άπειρες φυσαλίδες αέρος που είναι εγκλωβισμένες μέσα στην μάζα του, λειτουργούν σαν ξεχωριστά «θερμός» και δεν επιτρέπουν την μεταφορά ήχου και θερμοκρασίας, δηλαδή γίνεται απόσβεση του ήχου μέσα στις φυσαλίδες και σταμάτημα της θερμοκρασίας πάνω στις φυσαλίδες.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ

Σε ειδικό συγκρότημα μηχανημάτων γίνεται ανάμιξη τσιμέντου με νερό, παρουσία ενός καταλύτη σε προκαθορισμένη ποσότητα που δημιουργεί με μηχανικό τρόπο, την ειδική κυψελογόνο κατάσταση εγκλωβισμού φυσαλίδων στο υδατικό διάλυμα τσιμέντου ελεγχόμενης ποσότητας. Έτσι μια αφρώδης τσιμεντένια μάζα πολύ ελαφριά, με ειδική αντλία και κατάλληλες σωληνογραμές εύκαμπτες, μεταφέρεται στο σημείο εφαρμογής προς πλήρη κάλυψη των απαιτούμενων αναγκών.

ΑΝΤΟΧΗ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ

Όπως όλα τα τσιμεντοκονιάματα, η αντοχή είναι συνάρτηση της πυκνότητας παίρνοντας τη μέγιστη σκληρότητα όπως συμβαίνει με κάθε μορφή εφαρμοσμένου τσιμέντου.

ΣΧΕΣΗ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑΣ

Στο ελαφρομπετόν υπάρχουν εγκλωβισμένες άπειρες μικρές φυσαλίδες που δεν επιτρέπουν την μεταφορά ζέστης, ή κρύου. Ανάλογα με τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες του χώρου επιλέγεται η πυκνότητα που καλύπτει τις απαιτήσεις με το βάρος ανά κυβικό.

ΜΟΝΩΣΗ ΟΡΟΦΗΣ

Η αυστηρή και άψογη εφαρμογή της μεθόδου διογκώσεως τσιμέντου με τελευταίας τεχνολογίας μηχανές επιτρέπουν την εφαρμογή στις ταράτσες με άριστες κλήσεις για απορροή των υδάτων της βροχής. Οι μηχανικές του δε αντοχές επιτρέπουν οποιαδήποτε τελική κάλυψη

-Άριστη θερμομόνωση

-Άριστη ηχομόνωση

-Εξοικονόμηση ενέργειας για θέρμανση και κλιματισμό

-Αντίσταση στην φωτιά

-Αντισεισμικό

 

ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΟΜΠΕΤΟΝ 

Μείγμα παρθένων και ανακυκλωμένων κόκκων Διογκωμένης Πολυστερίνης με κοκκομετρική διαβάθμιση (3-8mm) αναμεμιγμένοι με ειδικό πρόσθετο το οποίο επιτρέπει την τέλεια ανάμιξη με το νερό, το τσιμέντο και τον άμμο εφόσον απαιτείται. Εξαλείφει το φαινόμενο επίπλευσης των κόκκων και εξασφαλίζει την ομοιογενή κατανομή τους στο μίγμα.

Οι κόκκοι EPS είναι μη τοξικοί.  Δεν περιέχουν CFC & HCFC και θρεπτικά συστατικά ικανά να ευνοήσουν την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηριδίων.

Αυτό το υλικό δημιουργήθηκε για την επικάλυψη επιφανειών δαπέδων και ταρατσών πριν τοποθετηθούν πλακάκια, ασφαλτόπανα και άλλα είδη μόνωσης.

Έχει την ιδιότητα να καλύπτει όλες τις κοιλότητες και ανωμαλίες που έχουν δημιουργηθεί κατά τη κατασκευή της οικοδομής.

Διαβάστε Περισσότερα